Hulpmiddelen

Met de huidige hoortoesteltechnieken is het verstaan van spraak en het horen van geluiden, met EARS2U hoortoestellen, in de meeste situaties naar volle tevredenheid. In sommige gevallen kan het prettig zijn om een luisterhulp te gebruiken. Met een luisterhulp of luistersysteem is het mogelijk om een specifieke geluidsbron (bijvoorbeeld de televisie met slecht aanbod van geluid door de speakers) beter te horen en spraak beter te verstaan.

Welke hulpmiddelen zijn er?

Er bestaan verschillende luisterhulpen voor radio en televisie. Wanneer u hoortoestellen draagt met een T-stand of ringleidingstand, kies dan voor een luisterhulp met inductielus. Dit zorgt ervoor dat u het geluid van radio of televisie rechtstreeks op uw hoortoestel ontvangt.

Draagt u geen hoortoestellen? Dan bestaat er de zogenoemde stethoset/kinbeugel, waarmee u het geluid in u uw oren kunt ontvangen.

Om spraak op de televisie beter te verstaan zonder gebruik te maken van hoorapparaten of een kinbeugel zijn er ook speciale soundbars met AccuVoice techniek ontwikkeld. Deze techniek zorgt ervoor dat niet het totale geluid wordt versterkt, maar dat de stemmen als het ware uit de achtergrondgeluiden worden gefilterd. Het resultaat is een ongeëvenaarde spraakverstaanbaarheid en een glasheldere dialoog.