Gehoorbescherming

Het is al mogelijk om gehoorschade op te lopen wanneer u vier uur blootgesteld wordt aan geluiden van 75 dB of meer. Dit varieert per persoon en heeft niet alleen te maken met de hardheid van het geluid en de tijdsduur, maar ook met de fysieke gesteldheid van de oren zoals een zwakker trommelvlies. Gehoorverlies dat is veroorzaakt door lawaai is onherstelbaar. Zorg er daarom altijd voor dat uw gehoor goed beschermd wordt bij blootstelling aan harde geluiden.  

De juiste gehoorbescherming zorgt ervoor dat geluiden gedempt uw gehoorgang binnenkomen, waardoor u geen gehoorschade oploopt. Het is hierbij van belang dat het geluid niet teveel gedempt wordt, zodat u omgevingsgeluiden ook nog goed kunt horen en gesprekken kunt verstaan.

EARS2U gehoorbescherming

Welke soorten gehoorbescherming zijn er?

Er zijn verschillende soorten gehoorbescherming te verkrijgen, te gebruiken in diverse situaties. Zo zijn er schuimoordoppen voor éénmalig gebruik, universele oordoppen voor een paar maanden en op maat gemaakte gehoorbescherming. Universele oordoppen zijn bijvoorbeeld verkrijgbaar voor de filtering van een bepaald soort geluid. Het filter in de gehoorbescherming is bepalend voor het geluid dat wordt gedempt, motosafe oordoppen bevatten een ander filter dan worksafe oordoppen. Ook de welbekende oorkappen zijn nog steeds populair. Deze worden over de oorschelp geplaatst zodat er niets in het oor aangebracht hoeft te worden.

Welke gehoorbescherming geschikt is voor u is afhankelijk van uw persoonlijke wensen, de gebruiksfrequentie en de gebruikssituatie. Ook voor gehoorbescherming kunt u bij EARS2U terecht.

Maak een afspraak

Ik wil graag dat jullie op de volgende manier contact met mij opnemen:

Verstuur gegevens